Bel ons op: 0318-239010

Beveilig uw praktijk tegen cybercriminelen.

Introtext fefdfd 

Beveiliging van uw patiëntendata is van het grootste belang en is wettelijk verplicht.

Medichain biedt u hiervoor een aantal beveiliging 'tools':

 

Ransomware beveiliging Clouddrive fileserver Malware protection
 1. Medichain Security Cloud 
2. Clouddrive Filehosting
3. Ransomware & Malware protection

 

1. Medichain Security Cloud

Security cloud

Medichain Security Cloud rekent definitief af met indringers en Ransomware. 
Zo beveiligt u optimaal de patiëntgegevens van uw praktijk of apotheek. Patientendata dienen streng beveiligd te worden. Slordig omgaan met deze data kan tot hoge boetes leiden.
De Medichain Security Cloud (MSC) is geen luxe. Ook als u uw HIS via een online portaal benadert zult u altijd behoefte hebben om uw lokaal opgeslagen documenten en programma’s te beveiligen. 

MSC is bij uitstek geschikt voor gebruik binnen de eerstelijnsgezondheidszorg. Door gebruik te maken van MSC kunnen wij al uw computers, mobiele apparaten en file servers op afstand beheren. Een veilig gevoel. In combinatie met onze CloudService (Clouddrive filehosting, zie hieronder) heeft u altijd de beschikking over back-up’s die 14 dagen bij ons in de Cloud bewaard worden. Dus in geval van een Ransomware aanval kunt u altijd de laatste back-up terugzetten.

De hele praktijk beveiligd met één beveiligingspakket:

 • Eén eenvoudige, intuïtieve cloudgebaseerde console combineert gebruiksgemak met krachtige cybersecurity-tools en beheerfuncties.
 • Er is geen extra hardware nodig. Omdat de beheerconsole wordt gehost in de cloud, heeft Medichain de infrastructuur al voor u geregeld.
 • Krachtige bescherming van al uw patiëntgegevens en uw XIS data.
  • Medichain Security Cloud is speciaal ontwikkeld om de beveiligings- en beheeruitdagingen aan te pakken waarmee praktijken zonder eigen fulltime IT-mensen te maken hebben. M.S.C. maakt gebruik van de meest geteste en bekroonde beveiligingssoftware ter wereld.
  • Met één eenvoudig te beheren, cloudgebaseerde console hebt u de mogelijkheid om alle IT-hulpmiddelen waar uw praktijk afhankelijk van is, zoals file servers, pc's, smartphones en tablets, te beveiligen terwijl u tegelijkertijd uw gegevens beschermt tegen aanvallen die uw praktijk of apotheek zouden kunnen stilleggen. U bent goed beschermd tegen malware of ransomware. Dankzij standaardprofielen die door Medichain worden ondersteund, kunt u meteen weer aan de slag.
  • Zelfs als u slechts 15 minuten kunt besteden aan IT-beveiliging, biedt MSC meer dan voldoende bescherming voor uw praktijk- of Apotheker netwerk. Met onze webgebaseerde console kunnen wij op afstand vanaf elke locatie de beveiliging van uw data beheren met behulp van het op het web aangesloten apparaat van uw keuze.
 • Snelle implementatie, eenvoudig gebruik
 • Centraal beheer via de cloud: beheerders kunnen de beveiligingsstatus van maximaal 1000 bedrijfsnetwerknodes bewaken met elke online apparaat en vanaf elke locatie.
 • Eenvoudig te implementeren: tijdens de implementatiefase detecteert MSC automatisch het juiste besturingssysteem en wordt het desbetreffende installatiebestand gedownload. Het volledige pakket kan voordat installatie plaatsvindt worden gedownload op werkstations die niet zijn verbonden met internet.
 • Standaard beveiligingsprofielen bieden onmiddellijke bescherming. Eén profiel omvat alle apparaat types en platformen: Windows, iOS en Android.
 • Stel toegang tot proxyservers in vanuit de instellingen in de distributiebestanden van het product, waardoor na de installatie snelle verbinding mogelijk is met servers voor updates en profielen via de KES Cloud-agent.
 • Uitgebreide functionaliteit voor het beschermen van alle apparaten

Voor een beperkte investering heeft u een professioneel beveiligd netwerk.

Beveilig en beheer smartphones en tablets met anti-phishing, detectie van jailbreak, Mobile Device Management (MDM) en anti-diefstaltechnologieën voor Android en iOS-apparaten. Anti-virus voor Android-apparaten is eveneens inbegrepen.

Dank zij de Multi-tenancy capaciteiten maken het gemakkelijk voor managed service providers om op afstand in de beveiligingsbehoeften van meerdere klanten te voorzien zonder complexiteit toe te voegen. Bovendien vereenvoudigt dit beveiligingsbeheer voor centra met meerdere vestigingen.

Pas zowel gebruikergebaseerde als gebruikersonafhankelijke profielen toe, afhankelijk van hoe uw medewerkers verschillende apparaten gebruiken.

 • Kosteneffectief
 • Geen infrastructuur of verborgen kosten: alle beheer wordt door MSC gehost in de cloud. Er is geen extra hardware vereist.
 • Op verbruik gebaseerde prijsstelling: maak een keuze uit flexibele maandelijkse licenties met schaalbare en pay-as-you-go opties of vaste jaarlijkse licentiekosten. Het is gemakkelijk om kosten te budgetteren en beheren.*
 • Gemakkelijk uit te besteden voor bedrijven die liever de IT-beveiliging aan een externe leverancier overlaten.

MSC is speciaal ontwikkeld om de beveiligings- en beheeruitdagingen aan te pakken waarmee bedrijven in de gezondheidszorg zonder eigen fulltime IT-mensen te maken hebben.

Met één eenvoudig te beheren, cloudgebaseerde console hebt u de mogelijkheid om de IT-hulpmiddelen waar uw bedrijf afhankelijk van is, zoals file servers, pc's, smartphones en tablets, te beveiligen terwijl u tegelijkertijd uw gegevens beschermt tegen aanvallen die uw praktijjk of apotheek zouden kunnen stilleggen, zoals ransomware. Dankzij standaardprofielen die door onze experts zijn ontwikkeld, kunt u meteen weer aan de slag.

* Dankzij MSC kunnen wij eenvoudig op afstand de beveiliging van uw uw praktijk of apotheek netwerken beheren.

 

2. Medichain Clouddrive Filehosting

Clouddrive filehosting

CloudDrive is benaderbaar via uw webbrowser en zichtbaar in de verkenner van uw (mobiele) apparaat. Via internet worden uw bestanden veilig opgeslagen. CloudDrive maakt automatisch een veilige online back-up van uw bestanden. Het controleert uw (mobiele) apparaat voortdurend op nieuwe bestanden en veranderingen. U kunt uw bestanden snel en een­voudig terugplaatsen. zelfs verwijderde bestanden. Het is veilig. eenvoudig in gebruik en snel te installeren.

CloudDrive biedt naast de opslag van documenten de volgende extra functionaliteiten:

 • Vergrendeling van bestanden;
 • Veilige SSL-verbindingen;
 • Eenvoudig delen van bestanden;
 • Uitgebreide statistieken van al uw gebruikers;
 • Control Panel.

De installatie van CloudDrive is vrij eenvoudig. Ook is het mogelijk dat een van onze specialisten CloudDrive voor u installeert. Voor het aanschaffen van Cloud­Drive vindt altijd een inventarisatie plaats. zodat onze oplossing perfect aansluit op uw situatie. 

3. Ransomware & Malware bescherming 

Malware protection

Ransomware een gevaar voor uw dagelijkse praktijkvoering. Een aanval met Ransomware zoals we recent hebben gezien met de naam WannaCry, die duizenden computers over de hele wereld wist te gijzelen, staat niet op zichzelf. Experts verwachten dat er steeds meer hackers hun slag zullen slaan. Zeker nu Ransomware software al voor een paar honderd euro te koop wordt aangeboden op internet.

 

Dagelijks worden er werkplekken en systemen gegijzeld door ransomware.

image

Ransomware is een verzamelnaam voor kwaadaardige programma's die computers binnendringen om belangrijke zakelijke gegevens te versleutelen. Ze zijn vooral voor kleine ondernemingen een groot probleem. Volgens de enquête IT Security Risks 2016 is bijna 42 procent van de kleine en middelgrote bedrijven wereldwijd de afgelopen twaalf maanden slachtoffer geweest van ransomware. Van deze ondernemingen heeft 34 procent het losgeld betaald, terwijl één op de vijf bedrijven niet in staat is geblekende gegijzelde gegevens te herstellen, zelfs nadat aan de eisen van de cybercriminelen was voldaan. Uit onderzoek blijkt dat het aantal gevallen nog steeds stijgt.

De open omgeving van een huisartspraktijk maakt deze tot een gewilde prooi. Medichain ICT beschermt haar gebruikers door de inrichting van de werkplek te optimaliseren. Geheel volgens de richtlijnen voor een Goed Beheerd Zorgsysteem (GBZ). Sinds kort voeren wij een antivirusprogramma dat dit optimaal verzorgd. Ook voor wat betreft ransomware.

MediChain Anti-Ransomware software

Medichain Anti-Ransomware Tool is een snelle en lichte oplossing die in staat is om het grootste en duurste probleem voor kleine en middelgrote ondernemingen het hoofd te bieden: ransomware, en dan vooral cryptomalware, de gevaarlijkste vorm. Cryptomalware leidt tot onherstelbare versleuteling van waardevolle zakelijke documenten en dwingt bedrijven losgeld te betalen om de gegijzelde gegevens terug te krijgen.

De oplossing

image 

Om dit probleem aan te pakken en uw werkplek te beschermen, maakt men gebruik van twee kerntechnologieën:  

  1. De oplossing draait in de Cloud. Deze centrale omgeving wordt constant bijgewerkt, wat zorgt voor snelle reactietijden en een hoog beschermingsniveau.

 2.  De oplossing maakt gebruik van geavanceerde proactieve beveiligingstechnologie die alle belangrijke activiteiten binnen het systeem bijhoudt, zoals het aanmaken en wijzigen van besturingssysteembestanden en -configuraties, de uitvoering van programma’s en het dataverkeer op het netwerk. Alle gebeurtenissen worden geregistreerd en geanalyseerd, en als er aanwijzingen zijn dat een programma kwaadaardige activiteiten uitvoert, kunnen deze acties worden geblokkeerd en teruggedraaid om verdere besmetting te voorkomen.

Heeft u behoefte aan meer informatie over dit onderwerp of de diensten die wij op dit vlak aanbieden, neem dan contact op met Medichain Klantenservice. Wij staan u graag te woord!